Florin Segărceanu a demisionat de la naţionala de Fed Cup

Cu doar o lună înaintea barajulului cu Italia din Billie Jean King Cup, Florin Segărceanu a demisionat din funcția de căpitan-nejucător. El va fiind înlocuit cu Monica Niculescu, jucătoare de tenis aflată încă în activitate.

Segărceanu a demisionat după trei ani petrecuți pe banca echipei naționale de Fed Cup, noul format numindu-se acum Billie Jean King Cup. Fosta glorie a tenisului românesc, a considerat că este momentul potrivit pentru a lăsa locul unui antrenor mai tânăr.
Astfel, reprezentativa României va fi condusă de Monica Niculescu în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. România va întâlni Italia pe 16 și 17 aprilie 2021, meciul urmând a avea loc în România, în sala de la Cluj-Napoca.

Fostul tenismen a stat pe banca naționalei la 5 întâlniri, câștigând 3 dintre ele: 3-1 cu Canada, 3-1 cu Elveția și 3-2 cu Cehia. Segărceanu a pierdut însă ultimele două meciuri, 2-3 cu Franța în semifinalele din 2019, respectiv 2-3 cu Rusia în primul tur al Grupei Mondiale din 2020.

După eșecul cu Rusia, echipa noastră a ajuns la barajul de menținere în grupa mondială. Monica Niculescu, noul căpitan-nejucător, nu se va putea baza, cel mai probabil, pe Simona Halep la meciul cu Italia. A treia jucătoare a lumii, va spune „pas” convocării la echipa națională, conform spuselor lui Florin Segărceanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.