Tarifele pentru parcările de reședință majorate de până la opt ori?

arhiva
Primarii celor şase sectoare ale Capitalei au transmis, ieri, o adresă Consiliului General al Municipiului București (CGMB) , adresă prin care solicită majorarea taxelor de parcare de reședință.
Ei cer ca taxa de parcare de reședință să fie majorată la 600 de lei pe an pentru o zona A, 500 de lei pentru zona B, 400 de lei pentru zona C şi 300 de lei pentru zona D.
Potrivit celor șase edili, actuala taxă este sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene.
Proiectul de hotărâre privind taxele pentru parcările de reședință se află în dezbatere publică, însă, iniţiatorul, primarul general al Capitalei Nicușor Dan, a prevăzut creşterea acestor taxe doar cu indicele inflației. Asta înseamnă că, pentru zona A, ar urma să se plătească 88 de lei/an, pentru zona B, 66 de lei/an, pentru zona C, 55 de lei/an şi pentru zona D, 37 de lei/an.
Proiectul de hotărâre aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei ar putea fi, însă, amendat în sensul dorit de către primarii celor șase sectoare de către consilierii municipali, când va fi supus dezbaterii în plenul CGMB.
Primarul general, Nicuşor Dan, declara la sfârşitul anului trecut că, prin acest proiect, se intenţionează şi modificarea zonelor pentru stabilirea taxelor şi impozitelor locale, care nu au mai fost modificate din anul 2004.
Noua zonare presupune extinderea zonelor A şi B, unde se plătesc cele mai mari impozite pe case şi terenuri. Cetăţenii pot trimite propuneri pe site-ul Primăriei Capitalei la secţiunea „Proiecte aflate în dezbatere publică” până pe data de 19 aprilie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.