România Parc de la Palatul Copiilor, pe SEAP!

Primăria Sectorului 4 a ridicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura de atribuire a contractului pentru realizarea lucrărilor, în vederea amenajării România Parc, a declarat pentru București FM Violeta Boerescu, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4.

Ce înseamnă România Parc…

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, proiectul România Parc este unicat în țara noastră. El presupune realizarea unui parc tematic, contemporan și atractiv pentru toate categoriile de vârstă.

Sursa foot: Daniel Baluta/facebook

Va fi un spațiu destinat relaxării dar și educației, în domenii precum istoria națională, geografia patriei și etnologia poporului român.

„România Parc va fi o reprezentare a patriei noastre, la scară redusă, desigur, cu frumusețile și valorile sale, istorice, culturale, etnografice. Cadrul acestei reprezentări îl va constitui o hartă a României, pe care vor fi figurate principalele forme de relief și elemente naturale, precum marile cursuri de apă, Marea Neagră etc.

În acest cadru natural, se vor regăsi machetele obiectivelor turistice cu caracter identitar pentru români, de la Maramureșul Istoric și Ipoteștiul lui Eminescu, până la mănăstirile din Bucovina, Alba Iulia sau lucrările lui Brâncuși de la Târgu Jiu”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei de la Grand Arena pentru București FM.

Unde se face România Parc și cu câți bani…

Sursa foot: Daniel Baluta/facebook

Terenul pe care va fi amenajat România Parc se află în imediata vecinătate a Palatului și a Parcului Copiilor, fiind în domeniul public al Consiliului Local al Sectorului 4. El are o suprafață de 26 de mii de metri pătrați și, în prezent, se află într-o stare de degradare. După amenajarea sa, el va reintra în circuitul spațiilor verzi din Capitală.

Pentru amenajarea România Parc se vor executa lucrări pentru realizarea cadrului natural, a formelor de relief, a cursurilor de apă și a machetelor obiectivelor turistice.

De asemenea, lucrările presupun realizarea aleilor pietonale, amenajarea spațiilor verzi, montarea de iluminat public și mobilier urban.

„Valoarea proiectului este de 30 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de 32 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor”, a mai declarat Violeta Boerescu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.