În Sectorul 1 ar putea să se construiască o şcoală şi o grădiniţă pe Aleea Teişani

Foto: Adriana Baciu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, intenţionează să construiască un ansamblu educaţional compus dintr-o şcoală şi o grădiniţă pe Aleea Teişani. Valoarea totală a investiţiei este estimată la circa 58 de milioane de lei cu TVA.

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiţiei ‘Construire ansamblu educaţional compus din şcoală, grădiniţă, căi de circulaţie, spaţii verzi, terenuri de sport, zone de joacă, corpuri de iluminat, spaţiu de parcare, gard incintă.

Proiectul de hotărâre urmează să fie discutat pe 23 martie de Consiliul local.

Se estimează ca în grădiniţă să poată fi înscrişi 150 de copii, iar la şcoală 390. Şcoala va avea două corpuri, dintre care unul destinat activităţilor curente de învăţământ (săli de sală, laboratoare, etc), iar celălalt – sălii de sport, bibliotecii, atelierelor de muzică/arte.

Centrul educaţional va avea o suprafaţă construită de aproape 3.400 de metri pătraţi. Durata de realizare a investiţiei este prevăzută la 24 de luni.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, terenul pe care se vor edifica clădirile are circa 9.600 de metri pătraţi, este situat între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari şi Aleea Teişani şi a fost donat Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi transmis în administrare Sectorului 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.