Şeful statului nu doreşte carantină naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că nu se doreşte o carantină naţională şi a făcut apel la respectarea restricţiilor şi pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

,,Deciziile se iau în plan naţional şi pentru România nu dorim o carantină naţională, fiindcă nu rezolvă problema şi nu e aceeaşi situaţie în fiecare localitate. Credem că măsurile generale, restricţiile generale sunt acum în vigoare şi rămân în vigoare, iar acolo unde rata de infectare creşte se vor lua suplimentar măsuri şi se vor impune restricţii, cum sunt cele care, probabil, vor fi luate pentru Bucureşti, cu limitarea circulaţiei, într-un fel, în weekend”, a afirmat Iohannis.
El a făcut de asemenea apel la români, să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinarea anti-COVID.

,,Setul de măsuri de care dispun autorităţile este cunoscut, sunt restricţiile care sunt în vigoare în toată ţara, sunt restricţiile care se iau suplimentar în localităţile care au o rată de infectare foarte mare şi, evident, este campania de vaccinare, care prinde din ce în ce mai multă viteză, însă trebuie să fim – şi trebuie să fiu foarte sincer – acest val trei, fiindcă suntem în valul trei, nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricţiilor şi de accelerarea campaniei de vaccinare „, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a mai subliniat faptul că România are doze suficiente de vaccin şi că foloseşte ca stat membru al UE, doar vaccinurile aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

,,Sunt optimist că vom reuşi acum, la sfârşitul lui martie şi în aprilie, să vaccinăm sute şi sute de mii de persoane în plus, ceea ce evident va duce la stăpânirea extinderii pandemiei. Nu se ia în calcul să importăm nimic ce nu este agreat în Uniunea Europeană”, a mai adăugat Iohannis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.