VIDEO: Dan Ioniță (fondator Smart Races): „Scopul nostru este să motivăm oamenii să se miște”

Despre „Smart Races”, prima platformă de curse virtuale din România, au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Dan Ioniță, fondator Smart Races, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Este prima platformă de curse virtuale din România. Dată fiind perioada prin care trecem, fără competiții sportive, propunem o soluție printr-o platformă prin care te poți înscrie la concursuri de alergare, mers cu bicicleta, oriunde te afli pe planetă. Poți participa în ritmul tău”, spune Dan Ioniță.

Dacă vrei să afli cum funcționează platforma, cum poți participa la competițiile Smart Races, ce fel de curse există, cui se adresează, care sunt cursele tematice, ce cauze sociale susține, vezi VIDEO.

„Avem o cursă care presupune să faci 450 de km. până la finalul acestui an. La anumite competiții cerem și dovada. La altele nu, cum sunt cele pentru copiii, pentru că acolo presupune achiziționarea altor device-uri și nu are sens. Scopul nostru este să motivăm oamenii să se miște. La anumite curse sunt activități specifice precum alergatul sau mersul cu bicicleta. Urmează și partea de înot.

La majoritatea curselor acceptăm orice tip de mișcare. Important este să faci mișcare! Pe site-ul nostru avem un convertor de efort – adică bucătăritul, tăiatul gazonului, etc., toate se pot califica în zona de mișcare. E vorba de caloriile consumate. Noi vrem să te miști. Este și pentru sportivi, dar nu doar pentru ei. La ultima cursa am avut 30 de participanți din afara țării.

Pe Smart Experiences avem mereu lucruri noi, iar pe Smart Races lucrăm la versiunea 2.0 a platformei. Avem niște cereri din zona corporate. Oferim și posibilitatea celor care organizau tradițional curse, și acum nu mai pot, de a găzdui cursele pe platforma noastră iar investiția lor este zero. Cea mai apreciată cursă a fost cea de Crăciun. A fost una lejeră, de 6 km. pentru toată familia. Medalia a fost sub forma unui ornament de brad.

Toate medaliile sunt din oțel și design-ul este incredibil. Realizarea lor este la fel, fiind făcute de niște graficieni. Toate cursele au o priză foarte mare la public, pentru că avem și o zonă de suport pentru cauze sociale. În urma unei discuții cu cineva mi-a venit ideea de a motiva copii de a merge cât mai des cu cățelul afară. Am transformat o cursă clasică de 5, 10 sau 15 km. într-o provocare pentru cei care plimbă animalele de companie. Poți obține o medalie. Medaliile sunt pe sistem puzzle, se îmbină și iese una singură foarte mare. Important este să faci mișcare”, explică fondatorul Smart Races .

„În iune avem Bike for Life, cea mai iubită cursă de pe platformă. Va fi un pic de provocare să parcurgi într-o săptămână 500 de km. Toate cursele se găsesc pe www.smartraces.ro. Tot ce ai nevoie pentru a participa este un device logat la internet, de preferat un telefon.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.