Se discută noi restricții în ședința CNSU!

Foto: Radu Șofran

Autoritățile sunt așteptate să anunțe noi restricții pentru a încetini valul al treilea al pandemiei.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit în această după amiază pentru a analiza recomandările specialiștilor în sănătate.

La această oră este programată o ședință de guvern pentru a stabili noi măsuri.

Una dintre principalele măsuri avute în vedere este carantina de noapte. Autoritățile iau în calcul interzicerea circulației după ora 20:00 în localitățile cu o rată de infectare de peste 7,5 la mie. În prezent, ora de la care trebuie să prezentăm declarația pe proprie răspundere când ieșim din casă este 22:00.

De asemenea, în localitățile unde incidența cazurilor trece de 4, magazinele s-ar putea închide de la ora 18:00 în weekend. În prezent, magazinele se închid la ora 21:00.

După ce autoritățile centrale vor anunța noile restricți, va fi convocat și Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

În Capitală, rata de infectare a urcat astăzi la 6,5, iar județul Ilfov are o incidență de 7,91 de cazuri la mia de locuitori.

Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Florin Cîțu, au subliniat de mai multe ori că Bucureștiul nu va intra în carantină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.