Am bătut Ungaria şi continuăm să credem în calificare

România U21 a reuşit încă o victorie obţinută cu inima, o victorie fabuloasă la EURO U21 chiar împotriva ţătii gazdă Ungaria U21.
Am reuşit să câştigăm cu 2-1, un meci în care brigada de arbitri a fost total împotriva noastră.
Adrian Mutu n-a vrut să schimbe nici un jucător din meciul cu Olanda, scor 1-1, și a lăsat același prim „11”, mizând pe evoluția foarte bună a jucătorilor săi în primul meci al grupei.

Ungurii au controlat prima jumătate de ori, asta și după ce fix în minutul 30 Mezei a executat fantastic o lovitură liberă, dar Vlad a fost din nou la post și a reușit un plonjon de zile mari.
Pe finalul primei părți, elevii lui Mutu au început să fie mai periculoşi, dar George Ganea și Ciobanu au ratat ocazii importante.
Când mai erau trei minute până la pauză, vârful Szoke a văzut al doilea cartonaș galben și a fost trimis la cabine după un fault dur asupra lui Ciobotariu.

Imediat după revenirea de la vestiare, România U21 a devenit victima arbitrilor. Mai întâi în minutul 50, când Ciobanu a fost faultat clar în careu, dar arbitrul belgian Lawrence Visser a dat doar aut de poartă. Șase minute mai târziu, Haruț e faultat în bandă, dar arbitrul a lăsat jocul să continue și ungurii au scăpat pe contraatac, reușind să deschidă scorul prin Csonka.

Cu toată opoziția arbitrilor, România a revenit în meci în minutul 69 cu un eurogol marcat de Mățan de la 15 metri direct sub bară.
Tinerii tricolorii au continuat să atace și au reușit să dea lovitura în minutul 87, când Pașcanu a apărut perfect în centrul careului și a împins mingea în poartă, deși a fost și ținut de tricou din spate.

Mutu a reacționat imediat și le-a transmis un singur lucru elevilor săi pentru ultimele minute: „Haideți, jucați cu inima”. Au jucat cu inima și parcă tot cu inima a scos și Vlad mingea din ultimul minut de joc.

După victoria cu Ungaria, România continuă să viseze şi deocamdată este pe primul loc în grupă cu 4 puncte înaintea meciului Germania-Olanda.

Ultimul meci din Grupa A pe care îl vor juca elevii lui Adi Mutu, este cu Germania, miercuri de la ora 19.00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.