Un vin frantuzesc a…coborât de pe Stația Spațială Internațională

Cercetători de la Universitatea din Bordeaux au examinat un vin franţuzesc, care s-a aflat pe Staţia Spaţială Internaţională timp de 14 luni.

Oamenii de stiinta au vrut sa vada dacă şi-a schimbat cumva proprietăţile în urma perioadei de timp petrecută în spaţiu. Licoarea a ramas la fel de buna.

Vinul roşu premium Petrus, din districtul viticol Pomerol, este una dintre mărcile de prestigiu din regiunea Bordeaux. Preţurile pot ajunge până la 5.000 euro pe sticlă, în funcţie de vechime.

Experţii au degustat vinul şi l-au comparat şi cu un sortiment Petrus Chateau. Studiul cercetătorilor, care include şi culturile viticole, are ca scop pe termen lung creşterea rezistenţei culturilor agricole la influenţele externe, cum ar fi modificarile climatice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.