În Sectorul 2 se deschid curțile școlilor pentru cei care vor să facă mișcare în aer liber

arhiva

Alexandra Chirilă, Viceprimarul Sectorului 2 din București, a lansat în consultare publică proiectul pentru deschiderea curților școlilor și liceelor din Sectorul 2.

Chirila spune că părintii au nevoie de locuri unde copiii să facă sport. Mai mult, spune viceprimarul, măsură va ajuta la îmbunătațirea calității vieții în sector.

„După luni de pandemie și restricții, avem la îndemână o resursă prin care să le redăm copiilor și tinerilor bucuria mișcării în aer liber și a sportului – și ar fi păcat să nu o folosim.

De aceea, am pus în consultare publică regulamentul pentru accesul în curțile școlilor și pe terenurile de sport în afara orelor de curs. Prin acest proiect dorim să asigurăm tuturor copiilor și elevilor în vârstă de până la 18 ani, domiciliați în Sectorul 2 sau care studiază la o unitate de învățământ de pe raza acestuia, accesul gratuit în curțile și pe terenurile de sport în aer liber. Le oferim astfel o alternativă de a compensa orele petrecute în fața unui ecran, cu efecte asupra sănătății ce nu mai trebuie explicate. De asemenea, posibilitatea de a (re)descoperi sporturi precum fotbal, handbal, baschet și altele practicate pe terenuri cu porți și panouri și nu la peretele blocului. Ori prin parcări sau pe stradă, printre mașini în mișcare. Ceea ce înseamnă, nu în ultimul rând, mai multă siguranță pentru ei și liniște pentru noi toți.

Prin propunerile și sugestiile pe care le așteptăm până pe data de 14.04.2021, sperăm ca proiectul nostru să se materializeze într-o formă cât mai aproape de dorințele noastre și de așteptările si nevoile comunității”,se arată într-un comunicat al primăriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.