Actrița Dorina Lazăr revine la conducerea Teatrului Odeon

În urmă cu două ore, Teatrul Odeon a fost anunțat despre decizia primarului Nicuşor Dan, care a semnat, miercuri, dispoziţia privind reintegrarea actriţei Dorina Lazăr pe postul de manager a acestei instituții. Primarul general a precizat, încă din ianuarie, că Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din funcţie, în 2017, și că face demersurile pentru a corecta această situație, având în vedere că anul trecut a aceasta a câştigat procesul cu Primăria Capitalei pe această speţă.

Anunțul edilului a apărut pe pagina sa de Facebook

„Am semnat ieri dispoziţia privind reintegrarea doamnei Dorina Lazăr pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcţie în 2017, iar anul trecut a câştigat procesul cu primăria pe această speţă. În ciuda deciziei definitive a instanţei, fosta conducere a PMB n-a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească, lucrurile trenând excesiv. Am vorbit astăzi la telefon cu Dorina Lazăr şi m-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aştepta de atâta vreme: începând de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Îi doresc mult succes!”

Dorina Lazăr și-a început cariera de actriță la Teatrul Odeon (fostul Giulești) în anul 1969,  iar din 1996 până în 2002 a ocupat funcția de director artistic. În 2003 a preluat conducerea teatrului, până în 2017, când a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al primarului general, Gabriela Firea, la doar câteva zile după ce a fost reconfirmată ca manager.

În urma unui proces intentat  PMB, dispoziția nr. 1181 din 24.08.2017, prin care s-a dispus încetarea contractului de management, a fost anulată prin  sentința civilă nr. 1325 din 26.02.2019 a Tribunalului București, Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Această sentință a rămas definitivă, începând cu iunie 2020, odată cu respingerea recursului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.