Condiții de intrare în Italia

Arhivă

Autorităţile din Italia au revizuit condiţiile de intrare în Republica Italiană, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri se aplică până pe 6 aprilie 2021.

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat state incluse pe lista C, inclusiv România, în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Republica Italiană, au următoarele obligaţii:

– să prezinte, la intrarea pe teritoriul italian, rezultatul negativ al unui test PCR sau de captură antigen pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării. Având în vedere faptul că autorităţile italiene nu au stabilit un model al adeverinţei care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză;

– să se supună măsurii de supraveghere sanitară şi să intre în autoizolare pentru o perioadă de cinci zile;

– să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, după efectuarea celor cinci zile de autoizolare.

Înainte de călătorie, Ministerul Afacerilor de Externe recomandă consultarea paginilor: http://www.mae.ro/node/51917 și  http://roma.mae.ro şi http://www.mae.ro/.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.