Andrei Cosuleanu (Președinte Asociația ”Act For Tomorrow”): ”Nu am văzut niciodată atât de multe deșeuri aruncate illegal”

Despre campania “O Românie curată începe de acasă”, ediția 2021, și importanța curățării zonelor de deșeuri a aflat Andreea Bratu de la Andrei Cosuleanu, Președinte Asociația ”Act For Tomorrow”, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Chiar dacă e pandemie, ne dorim să contribuim la curățarea zonelor din natură. Sunt foarte multe zone în care cumulul de deșeuri este impresionat. Avem novoie de voluntari. Nu cred că există drum la ieșira din București sau în zonele din împrejurimi unde să nu dai de zone pline cu deșeuri, gunoaie”, spune Andrei Cosuleanu.

Dacă vrei să afli care sunt localitățile vizate în ediția din 2021, câți oameni pot participa și cum se pot înscrie voluntarii, cum anunță autoritățile și în ce situații, ce îndeamnă să facă oamenii pentru a contriubi la stoparea creșterii deșeurilor, VEZI VIDEO.

”Vom face în weekend-ul acesta o acțiune la Piatra Neamț și o să revenim către București și împrejurimi. Depindem foarte mult de contextul de pandemie, astfel că nu am stabilit toate zonele de acum. Începem pe 10 aprilie și acțiunile durează timp de 5 weekend-uri. Cu siguranță nu vom putea să curățăm totul. Am trecut în ultimele 3 luni prin zonele din S-V și S-E Bucureștiului și e foarte, foarte mult gunoi. Nu am văzut niciodată atât de multe deșeuri aruncate ilegal”, punctează Președintele Asociației Act For Tomorrow.

Despre planurile anului 2021, Andrei Cosuleanu punctează: ”Vom începe o nouă campanie în care ne propunem să cartografiem primăriile din România, care selecteză deșeurile de la sursă. Am mai avut niște acțiuni de plantare, vom continua acțiunile de colectare a deșeurilor de pe ape. Tot în această direcție vom merge. Pregătim și o infrastructură de ambarcațiuni pentru depoluarea apelor române. Toate apele din România sunt pline de microplastic. Vom lucra cu câteva autorități pentru proiecte de sustenabilitate comunitară. Oamenii se pot înscrie pe site-ul Act For Tomorrow.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.