Liliana Fedorca Toderiuc (Director Executiv Direcția de Cultură, Învățământ și Turism din Primăria Capitalei): ”«Vacanța activă în București» se adreseză famiilor care au ambii părinți activi la muncă, nu în telemuncă”
Articol de , 6 aprilie 2021, 11:20
Despre soluțiile pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanță care urmează, și detalii despre inițiativa Primăriei Capitalei au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Liliana Fedorca Toderiuc, Director Executiv Direcția de Cultură, Învățământ și Turism din Primăria Capitalei, invitată în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.
”Imediat ce am aflat de modificarea Oridinului de Ministru, am considerat că Administrația Locală poate veni în sprijinul părinților care au aflat din scurt de încă 2 săptămâni de vacanță. Ne-am mobilizat asftel încât, pentru acești părinți activi la locul de muncă și care au o greutate în a găsi soluții pentru copii, să organizăm în cele 2 săptămâni, în perioada 12 – 23 aprilie, programul «Vacanța activă în București». Am numit așa programul, pentru că vom oferi copiilor, în cele 5 locații, o vacanță activă. Programul se adreseză famiilor care au ambii părinți activi la muncă, nu în telemuncă, dar și familiilor monoparentale. Programul a fost gândit cu ajutorul Primarului General, prin Direcția de Cultură, Învățământ și Turism, care printre obiective și scopuri, are și promovarea și dezvoltarea programelor și proiectelor pentru comunitate”, explică Liliana Fedorca Toderiuc.
”Sunt 1.200 de locuri. Ieri, pe 5 aprilie, au debutat înscrierile. Ele se fac online, sunt formulare de înscriere. Țin să menționez un aspect legat de condiții: spațiile sunt corespunzătoare din toate punctele de vedere ale măsurilor sanitare și anti-Covid, se vor purta măști, tot personalul pe care îl avem pentru a lucra cu copiii, în mare parte, este vaccinat. Suntem pregătiți și cu teste rapide, pe care le vom efectua prin cadrele medicale pe care le vom avea în toate centrele, pe toată durata programului. Testele vor fi făcute angajaților, dimineața, înainte de a intra să lucreze cu copiii. Ne-am asigurat că există un spațiu pentru fiecare copil, spațiu mult mai mare decât impun normele. De asemenea, am gândit ca fiecare copil să aibă kitul lui cu care va lucra – cuprinzând și jocurile și tot ce înseamnă instrumente de lucru. Deci, nu se vor împrumuta obiectele. Activitățile sunt gândite în așa fel încât să nu fie activități de contact. Avem câte două echipe medicale (medici și asistente) per fiecare locație”, spune Directorul Executiv al Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din Primăria Capitalei.