”Salutări din Protecția Martorilor” o carte pentru copii și părinți

Dacă iubiti cărtile de aventuri și mai ales dacă vreți să găsiți un subiect comun cu copiii dumneavoastră atunci cartea ”Salutări din Protecția Martorilor” scrisă de Jake Burt si apărută în traducere românească la editura Storia Books este lectura potrivită pentru acest week-end si nu numai.

Romanul lui Jake Burt se deschide cu o scenă a unui dormitor dintr-un Centru de Plasament pentru Minori unde două fete Nicki si Emmy stau de vorbă. Nicki tocmai se întorsese de la o familie unde fusese trimisă în speranța că aceștia în cele din urmă o vor adopta. Însă nici de data aceasta nu se întâmplase acest lucru. De altfel, de când bunica ei murise și ea ajunsese în grija asistentilor sociali stătuse la mai multe familii care se purtaseră frumos cu ea si chiar doriseră să o adopte dar, de fiecare dată…așa cum spunea chiar Nicki …”adoptia nu se lipise de ea”. Pe coridor erau multe fotografii ale copiilor care fuseseră adoptati iar ea era convinsă că poza ei nu va sta niciodată acolo. Sau poate că puseseră acea poza acolo când plecase la fiecare dintre aceste familii dar de fiecare dată atunci când se întorsese poza ei nu se afla de coridor. Poate că cineva o scosese cu grijă pentru ca ea, Nicki să nu se necăjească din cauză că era iar trimisă înapoi. De fiecare dată se întâmplase ceva și familiile respective avuseseră probleme ba cu facturi neplătite pentru utilitati, ba o chirie întârziată ori alte încurcături cu banii. Ultimul cuplu care dorise să o adopte la câteva zile de la venirea lui Nicki în casă fusese deportat . Așa că fetita se întorsese iar la Centru de Plasament unde prietena ei Emmy încerca să o consoleze deși ea îi repeta că nu este tristă. Însă modul în care arunca cu mingiile de tenis în tavan spunea altceva.

De fapt Nicki mai avea și alte calităti: era foarte iute de mână iar acest talent nu îl folosea mereu in scopuri tocmai nevinovate. Până la urmă acceptă să meargă cu prietena ei la un curs de artă organizat în centrul de plasament dar

de acolo este chemată la director. Degeaba încercase ea să spună că nu există nici un motiv pentru a merge acolo deoarece nu făcuse nimic rău. Însă nimeni nu se gândește să îi facă pe plac. Însă de data aceasta nu va mai fi trimisă doar într-o familie pentru a se vedea cum se acomodează ci, este ceva mai mult! Va trebui să țină în viață o familie: În biroul directorului este așteptată și de alte persoane decât asistenții sociali obișnuiți.

De fapt agenții federali americani sunt în căutarea fetei perfecte, care să-i ajute să ascundă o mamă, un tată și un fiu, vânați de cei mai periculoși criminali din țară. Până la urmă, băieții cei răi caută o familie cu un singur copil, nu cu doi, iar implicarea unei fete cu multe clase la școala vieții, care știe câte ceva despre cum să ascunzi tot felul de lucruri, s-ar putea să fie exact ce le trebuie agenților.

Nicki jură că este în stare să țină la adăpost familia Trevor, dar pentru asta, va fi nevoită să facă slalom printre ucigași plătiți și agresori cibernetici. În plus, la școală trebuie să treacă neobservată, prin urmare agenții îi impun și ce note trebuie să primească: 7, nu mai mult, nu mai puțin. În timp ce jonglează cu responsabilitățile noii sale identități, Nicki descoperă un adevăr neașteptat: cele mai serioase amenințări la adresa noii sale familii vin chiar din propriul ei trecut. Care este acesta?

Ce se va întâmpla în cele din urmă cu Nicki dar si cu noua ei familie? Îi vor oferi acești oameni mult așteptatul cămin pe care și-l dorește? Însă toate aceastea vă las să le descoperiti singuri atunci când veți citi romanul ”Salutari din protectia martorilor” pe care nu îl veti mai lăsa din mână până când nu veți întoarce si ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.