Raed Arafat: Noi precizări despre decizia de a evacua Spitalul Foișor și a-l transforma în spital COVID

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut o nouă reacție pe Facebook,  în legătură cu situația creată la Spitalul Foișor din Capitală.

Șeful DSU își susține în continuare decizia de a evacua spitalul, pe care o consideră corectă.

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, spune Raed Arafat.

Raed Arafat precizează că ordinul de evacuare a Spitalului Foișor a fost semnat vineri la prânz, iar la ora 15:00 echipa DSU era la spital, dar că discuțiile s-au prelungit până seara.

„Chiar dacă situația arată o stabilitate ca număr de cazuri și o începere de scădere, cazurile de terapie intensivă și cu necesar de oxigen vor continua să ajungă la unitățile de primiri urgență în următoarea perioadă”, a avertizat șeful DSU. „Aveam obligația să ne pregătim și mai bine în acest sens”, a adăugat Arafat.

Raed Arafat a postat aceste detalii aici

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.