Consilierii locali au respins ordinea de zi a primarului Armand!

Sursa foto: Primaria Sector 1/Facebook

Ședința Consiliului Local al Sectorului 1, pe a cărei ordine de zi se afla și bugetul pe anul în curs, s-a încheiat prin respingerea de către consilierii locali, cu un vot împotrivă și treisprezece abțineri, a ordinii de zi propuse de către edilul Clotilde Armand.

De-a lungul a circa o oră și jumătate de discuții, consilierii locali PSD au cerut bugetarea sumelor cerute de către cele patru spitale ieșite recent din administrarea Primăriei din Banu Manta.

Pe de altă parte, consilierii locali PNL au ridicat problema legalității construcției bugetare propuse de către edilul Armand.

Ei au subliniat că bugetul ar fi trebuit structurat după organigrama din decembrie anul trecut, având în vedere suspendarea de către Tribunalul București a hotărârii de consiliu local prin care erau desființate Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ și Centrul Cultural din subordinea Consiliului Local al Sectorului 1.

În context, trebuie amintit faptul că, în deschiderea ședinței de Consiliu Local au vorbit directorii Spitalelor de Urgențe Oftalmologice și de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Conferențiar doctor Marian Burcea: „Resursele noastre se vor termina”!

Conferențiar doctor Marian Burcea, directorul Spitalului de Urgențe Oftalomolgice, a subliniat faptul că, anul trecut, Autoritatea Locală a Sectorului 1 nu a plătit nici măcar utilitățile pentru acest spital.

Asta în condițiile în care unitatea spitalicească nu și-a oprit activitatea nici măcar în timpul celor două luni de lock-down de anul trecut și preia urgentele oftalmologice, covid sau non-covid, din întreaga țară.

Conferențiar doctor Alexandru Ulici: „Avem copii internați în clădiri construite înainte de 1900 și care se mai țin doar în niște șine de tren”!

Directorul Spitalului de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, conferențiar doctor Alexandru Ulici, a explicat în fața consilierilor că unitatea sanitară nu se poate descurca singură cu povara administrării propriilor clădiri. Administrare care îi va fi transmisă, după ce Primăria Sectorului 1 a scos din administrare patru unități spitalicești.

În plus, proiectul privind demolarea construcțiilor vechi de dinainte de 1900 și ridicarea unei clădiri moderne este pus în pericol, fiind blocat la Primăria Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.