Nora Neghină (psiholog): ”În contexul actual vorbim de un burn-out pandemic”

Despre burn-out, ce înseamnă și cum ne poate afecta viața, a aflat Alex Minculescu de la Nora Neghină, psiholog, afiliată paginadepsihologie.ro, invitată în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Burn-out este o stare caracterizată de epuizare, nu doar fizică ci, mai ales, psihologică. Este însoțită de iritabilitate, de lipsa de chef, de dificultatea de a intra în sarcini care înainte erau uzuale sau care nu necesitau un efort mare. Este absolut normal să se întâmple așa după perioade îndelungi în care am fost supuși unu stres”, explică psiholog Nora Neghină.

Dacă vrei să afli unde s-a observat preponderent burn-out-ul, cine sunt cei mai afectați, dacă și cum putem controla aceste stări, VEZI VIDEO.

”În contexul actual vorbim de un burn-out pandemic. De mai bine de 1 an am fost supuși unor doze crescute de anxietate. Am fost nevoiți să ne readaptăm la permanente schimbări ale contextului. Sunt o grămadă de modificări ale vieții pe care înainte o percepeam normală. E absolut firesc să obosim să ne adaptăm atât de repede la niște schimbări de viață foarte rapide. Importantă este grija față de sine. Să înțelegem că suntem într-o perioadă în care ne este din ce în ce mai greu să vedem luminița de la capătul tunelului. În loc să căutăm punctul terminus la pandemiei, ar fi important să avem grijă ce facem moment de moment”, spune psihologul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.