Israelul va primi turişti străini, de la sfârşitul lunii mai

În prima etapă de deschidere a graniţelor pentru vizitatorii străini, vor fi permise doar grupuri, după data 23 mai. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

Turistii trebuie să dovedească faptul că au fost vaccinaţi şi testaţi negativ pentru virus, potrivit unui comunicat al Ministerelor Sănătăţii şi al Turismului israeliene.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului si Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autoritățile din România.

Guvernul Israelului a inițiat deja discuții cu partea românească și a trimis deja o propunere la care se așteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia și Cipru.

După declanțarea panedmiei, Israelul şi-a sigilat frontiera, iar persoanele din străinătate au avut acces în țară doar în cazuri excepţionale.

Acum, guvernul începe să relaxeze restricţiile în urma unor progrese semnificative în programul de vaccinare şi a scăderii numărului de noi infecţii şi cazuri severe de COVID-19.

Israelul a decis ca începând de duminică să redeschidă în mare măsură şcolile, a anunţat biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

În acelaşi timp, va fi introdus un sistem de monitorizare rapid pentru a detecta infecţiile.

De la începutul campaniei de vaccinare pe 19 decembrie, numărul de noi infecţii şi al persoanelor grav bolnave a scăzut brusc în ţara cu 9 milioane de locuitori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.