Chiritza în carantină, spectacol-concert de Ada Milea, premieră online, duminică

Sursa foto: TNC

Chiritza în carantină, după Matei Millo,  va avea premiera pe 18 aprilie, de la ora 19:00

Este cel de al şaptelea spectacol-concert  pe care Ada Milea îl realizează împreună cu trupa Teatrului Național din Cluj-Napoca,  în ultimul deceniu, după: Insula după Gellu Naum, Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile, Apolodor după Gellu Naum, Švejk în concert după Jaroslav Hašek, Chiritza în concert după Vasile Alecsandri și Matei Millo, Ubu în concert după Alfred Jarry și Gábor Tompa .

Ada Milea s-a ataşat de actorii de aici, iar ei au îndrăgit-o nespus, fapt consemnat şi de organiztori, în comunicatul de presă al evenimentului:  Este unul dintre principalele motive pentru care trupa s-a lăsat din nou îndrumată de inventivitatea și buna dispoziție a Adei Milea, mai ales în condițiile triste impuse de pandemie. Bârzoaia – vechi personaj al literaturii dramatice românești, legendar pentru hazul pe care îl stârnește – revine așadar pe scena noastră în condiții de carantină. De la carantina vagoanelor de la Vîrciorova, prezente în textul lui Millo, nu este decât un pas până la restricțiile pentru prevenirea infectărilor și la carantinările de astăzi. Chiritza și toate rudele sale beneficiază însă acum de condițiile tehnologice ale secolului XXI! O vor împiedica acestea să se sustragă regulilor și legilor, după prostul său obicei? Iată ce vor afla spectatorii care vor intra online pe lungimea de undă a Naționalului clujean.

Scenariul dramatic le aparține Adei Milea, Ancăi Hanu și lui Cosmin Stănilă, iar pe parte de regie, Ada Milea a colaborat cu Andrea Gavriliu, cea care semnează şi coregrafia. Muzica: Ada Milea şi  Anca Hanu.

Distribuția spectacolului:

Chiritza Bârzoi: Anca Hanu

LuLu: Sânziana Tarța

LeO / MeMe 602: Matei Rotaru

Programatorul: Radu Dogaru

Bârzoi: Cornel Răileanu

Aristitza: Mihnea Blidariu

Calipsitza: Cristian Rigman

Gulitză: Miron Maxim

Chiritza în carantină după Matei Millo este a doua premieră a anului 2021 pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca. În contextul măsurilor impuse de pandemie, spectacolul va fi transmis online,  pe  platforma eventim.

Pentru cei care nu au reuşit să vadă până acum primul spectacol creat de Ada Milea,  Chiritza în concert , sau vor o porţie dublă de bună dispoziție, TNC  îl va difuza sâmbătă seară, tot de la ora 19:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.