Meda Andrei, meteorolog ANM: ”De Paște nu o să fie cald, de tricou; se vor plimba destul de mulți nori atât pe litoral, cât și la munte”

Despre vremea lunii Aprilie și prognoza estimată pentru vara lui 2021 au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la meteorologul Meda Andrei, invitată în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Din păcate, până la sfârșitul lunii Aprilie o să avem o vreme ca până acum: atât intrevale cu soare și temperaturi ceva mai ridicate, cât și intervale cu ploaie. Din ce date avem, până spre mijlocul acestei săptămâni în mai toată țara o să fie intervale cu ploaie, care o să alterneze și cu ceva soare”, spune Meda Andrei.

Dacă vrei să afli prognoza pentru săptămânile în curs și viitoare, ce spune despre alternanțele de temperatură și precipitații, cum va fi vremea de Florii și de Paște, care sunt estimările pentru vara lui 2021, vezi VIDEO.

”Temperaturile vor rămâne ceva mai plăcute, adică nu vor mai scădea mult. Comparăm cu ce avem acum, nu cu ce e normal. Cam toată Europa a avut manifestări de vreme. Primăvara, circulația aerului e foarte rapidă: aduce o masă de aer din Nordul Africii și Marea Mediterană, iar la un interval foarte scurt de timp se modifică și vine dinspre Nord, Nord-Vest, Rusia ajungând la noi precipitații, chiar și ninsori. Însă aceste ninsori vor începe în intervalul următor să se regăsească la altitudini foarte mari, de peste 1.700 de metri. Primăvara, în general, sunt circulații mai variate. Anul acesta au fost când dinspre Sud, când dinspre Nord. Dar nu e ceva anormal”, explică meteorologul.

”De Paște nu o să fie cald, de tricou. Se vor plimba destul de mulți nori atât pe litoral, cât și la munte. Din datele de acum, să ne așteptăm la câțiva nori de ploaie. Cel mai bine, sugerez să nu ne facem niște rezervări ferme. Să urmărim buletinele meteo cu câteva zile înainte. Nu este foarte relevantă estimarea cu timp foarte mare înainte, dar cu câteva zile înainte putem afla pentru fiecare zonă în parte”, punctează Meda Andrei.

”De la o săptămână la alta, media temperaturilor ar trebui să crească. Prin urmare, va fi tot mai plăcut termic. Să nu uităm că lunile Mai și Iunie sunt instabile și cu mai multe ploi. Să ne așteptăm la ploaie și bine ar fi să existe, pentru recolte. Rezerva de umiditate e bine să fie menținută pentru plante. De la 1 iulie ar trebui să începem să simțim tot mai bine vara, asta nu înseamnă că nu vom avea în iunie peste 25 de grade. În Mai și Iunie să nu ne surprindă dacă avem o furtună, descărcări electrice, ploi cu caracter torential”, spune meteorologul ANM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.