Studiu: Omega-3 și vitamina D pot reduce riscul infectării cu noul coronavirus

Sursa foto: Andra Radu

Un studiu publicat în revista medicală britanică Journal Nutrition Prevention & Health arată că administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D, poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, virusul care produce COVID-19, mai ales în rândul femeilor.

În schimb, suplimente precum vitamina C, zinc sau usturoi nu au contribuit la o scădere a riscului de îmbolnăvire, arată cercetarea.

De la declanşarea pandemiei, potrivit experţilor de la Imperial College din Londra, s-a pus accentul pe avantajele suplimentelor de vitamine pentru a evita şi a trata COVID-19.

Suplimentele dietetice pot contribui la menţinerea unui sistem imunitar sănătos, însă nu se ştia dacă suplimentele specifice pot fi asociate unui risc mai scăzut de contagiere cu noul coronavirus.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat informaţiile furnizate de 372.720 de utilizatori ai aplicaţiei COVID-19 Symptom Study din Marea Britanie, referitoare la utilizarea regulată a suplimentelor dietetice în lunile mai, iunie şi iulie 2020 (primul val al pandemiei) şi la rezultatele pozitive la testelor PCR pentru coronavirus.

Specialițtii au concluzionat că administrarea de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociată unui risc mai scăzut de infecţie cu SARS-CoV-2.

Cercetătorii au analizat date precum vârsta, sexul şi greutatea și au constatat că protecţia oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, dar nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.

Cu toate acestea, înainte de administrarea oricăror suplimente sau multivitamine, este nevoie să cerem sfatul medicului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.