Victimele violenţei domestice nu vor mai trăi în frică; agresorii vor fi monitorizaţi prin GPS

Victimele violenţei domestice nu vor mai trăi în frică, deoarece agresorii vor fi monitorizaţi prin GPS cu ajutorul unei brăţări electronice care le va fi atribuită în momentul emiterii ordinului de protecţie, arată Ministerul Muncii pe pagina sa de Facebook.

În cazul în care limitele impuse de ordin vor fi depăşite, autorităţile vor fi alertate instant, pentru a asigura o intervenţie cât mai rapidă.

Postarea vine după ce Parlamentul României a adoptat propunerea legislativă privind brăţările electronice pentru monitorizarea agresorilor.

„Suntem martori la unul dintre cei mai remarcabili paşi făcuţi în direcţia combaterii violenţei domestice, deoarece brăţările electronice sunt măsuri vitale în asigurarea protecţiei victimelor. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) salută acest progres semnificativ. ANES a manifestat o permanentă preocupare pentru accelerarea reglementării acestui sistem şi a depus constant diligenţe în acest sens. Victimele violenţei domestice nu vor mai trăi în frică, deoarece agresorii vor fi monitorizaţi prin GPS cu ajutorul unei brăţări electronice care le va fi atribuită în momentul emiterii ordinului de protecţie. În cazul în care limitele impuse de ordin vor fi depăşite, autorităţile vor fi alertate instant, pentru a asigura o intervenţie cât mai rapidă. Brăţările electronice vor fi introduse în infrastructura naţională, sub denumirea de Sistem Informatic de Monitorizare Electronică (SIME)”, subliniază Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi (310), proiectul de lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Proiectul are ca obiect de reglementare crearea unei infrastructuri care să permită monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, cu ajutorul unor dispozitive mobile sau fixe, precum şi stabilirea responsabilităţilor autorităţilor implicate în proces.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.