Temperaturile ridicate cresc pericolul de depresie
Articol de , 5 august 2014, 11:42
Temperaturile crescute duc la cresterea numarului de pacienti prezentati la urgente cu afectiuni determinate sau agravate de caldura.
Pe langa ,,clasicele” stari lipotimice si arsuri solare medicii se confrunta in aceasta perioada cu o cresterea a numarului de tentative de sinucidere.
In numai cateva ore mai multi pacienti au necesitat asistenta de urgenta in urma ingestiei medicamentoase sau a substantelor toxice utilizate in gospodarie, iar altii cu plagi autoprovocate.
Multe dintre acestea s-au intamplat pe fondul consumului de alcool a declarat pentru Bucuresti FM medicul Tudor Ciuhodaru.
Depresia sau episodul depresiv reprezintă o combinație de mai multe simptome emoționale, fizice, comportamentale și cognitive.
Cu toții știm că depresia se manifestă prin stare de anxietate,insomnie, plâns facil și pierderea interesului pentru activități care înainte produceau plăcere.
Președintele Ligii Române de Sănătate Mintală, doctor Bogdana Tudorache spune ca sunt foarte multe tipuri de depresie.
In afara de depresia nevrotica usoara, care se poate trata in cabinetele medicale, exista si o depresie care se numeste episod depresiv sever.
Indiferent de cum catalogăm fiecare dintre noi depresia, medicul Adela Sălceanu ne sfătuiește ca atunci când avem o problemă de natură psihică să apelăm la medicul specialist și să nu ne lăsăm înșelați de teama stigmatizării.
Oamenii care sufera de depresie pot primi ajutor si isi pot relua viata.
Doctorul Adela Sălceanu a mai adăugat că tratamentul depresiei constă în a învăța să facem față, mai bine, situației grele în care ne aflăm și să ne continuăm viața.