PMB anunță startul licitației pentru modernizarea a 40 km de rețea de termoficare

Arhiva

Într-o postare de pe pagina sa de socializare, primarul general Nicușor Dan anunță că, după parcurgerea mai multor pași procedurali, începuți în februarie, a demarat procedura de achiziție publică pentru lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare a Capitalei.
Astfel, au fost publicată oficial pe site-ul SEAP documentația pentru modernizarea a 40 de kilometri de rețea. Valoare totală a acestora este estimată la 150 de milioane de lei + TVA. Banii vor veni din bugetul Primăriei Capitalei.
Cei 40 de kilometri pentru a căror modernizare s-a demarat procedura de achiziție publică se adaugă altor 13 kilometri pe care i-a început, în februarie, Compania Municipală Energetica.

Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiții. Depunerea ofertelor se poate face până la termenul limită de 7 iunie 2021.
Experiența de până acum, însă, ne spune că ar putea urma o perioadă lungă de contestații la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) și de procese în justiție.

„Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București.

Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.