Sărbătoarea Paștelui la Casa Artelor „Dinu Lipatti”!

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită să celebrați împreună Sărbătoarea Paștelui, Ediția a II-a, urmărind în Premieră Online Recitalul Extraordinar de muzică sacră pascală susţinut de Corul Preludiu, sub bagheta dirijorului Voicu Enăchescu, sâmbătă, 1 mai 2021, de la orele 19:00, pe pagina de Facebook a instituției.

Învierea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători înscrise în calendarul bisericesc al anului. În România, Sărbătoarea Învierii Domnului este însoțită de numeroase tradiţii şi obiceiuri, unele moştenite din generaţie în generaţie, reprezentând, totodată, un prilej de reunire a familiei, de bucurie.

Așadar, sâmbătă, 1 mai 2021, de la orele 19:00 va fi transmis, în Premieră Online, Recitalul Extraordinar de muzică sacră pascală susținut de Corul Preludiu, sub bagheta dirijorului Voicu Enăchescu. În program au fost incluse lucrări religioase semnate de Dimitrie Suceveanu, Gheorghe Cucu, Ioan D. Chirescu, Nicolae Lungu, Dmitri Bortnianski, Gravriil Musicescu, Tommaso Ludovico da Vittoria, Peter C. Lutkin. Evenimentul a avut loc în anul 2019 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, iar acum puteți revedea acest Recital online, pe pagina de Facebook.

Înființat în toamna anului 1972, Corul de Cameră Preludiu format și dirijat de Voicu Enăchescu reprezintă o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.

Primul concert al formației a avut loc la 1 noiembrie 1972 pe scena Casei de Cultură a Studenților din București. Membrii fondatori fuseseră selecționați din Corul Universității, dirijat în acea perioadă tot de Voicu Enăchescu.

Acestora li s-au mai alăturat un grup de studenți de la Conservator, constituind astfel nucleul de început al „Preludiului”. Corul de Cameră Preludiu face parte dintre formațiile artistice ale Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”. De la apariția sa şi până în prezent formația a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei

Cu numeroase prezențe de nivel internațional, foarte multe concerte în țară și o impresionantă colecție de înregistrări dedicate repertoriului religios ortodox, repertoriul Corului de cameră Preludiu este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice.

Dirijorul Voicu Enăchescu reprezintă unul dintre reperele mișcării corale din România, fiind deținător a numeroase premii internaționale ce au fost acordate atât Corului de Cameră Preludiu cât și artei sale dirijorale, de-a lungul carierei prestigioase.

Corul de cameră Preludiu și dirijorul Voicu Enăchescu au primit, cu ocazia ediției a XIII-a a Festivalului Internațional „George Enescu” (1995), „Premiul pentru excepționalul program prezentat”, distincție acordată de Uniunea Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali din România.

Conceptul evenimentul „Sărbătoarea Paștelui, Ediția a II-a Online” aparține Directorului fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, pianista și regizoarea Alice Barb.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.