Microexpozițiile lunii mai!

În luna mai, proiectul Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, Microexpoziții, continuă cu prezentarea pieselor lucrate în Atelierele ceramice moderne din colecția Minovici: Troița și Gheorghe Niculescu, Frații Tompa și Atelierele Domeniile Coroanei

Programul de vizitare este următorul: miercuri-duminică – 10:00-18:00.

Tot în acestă lună, la Muzeul Victor Babeş, are loc prezentarea decorației Legiunea de onoare, în grad de cavaler primită de Victor Babeș.

Programul de vizitare: de miercuri până duminică – 10:00-18:00 (17:30 este ultima intrare).

Ligia Macovei a fost o prezenţă importantă în evoluţia artei româneşti. Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei cuprinde numeroase lucrări realizate în diverse tehnici (ulei, tehnică mixtă, acuarelă și guașe).

Renumită pentru desenele realizate pentru lirica eminesciană, trebuie menționat și aportul la ilustrarea versurilor lui Tudor Arghezi din volumul „Poezii” apărut la Editura Minerva în anul 1970.

Expoziția Ligia Macovei și lirica lui Tudor Arghezi propune o călătorie printre cele mai reprezentative lucrări din cadrul seriei de ilustrații dedicate poetului.

În perioada 10 – 21 mai 2021, Fundația Regală Margareta a României, alături de Muzeul Municipiului București, vă prezintă, la Casa Filipescu-Cesianu, o expoziție de arte vizuale în aer liber și recitaluri oferite online de bursierii programului național Tinere Talente, ediția 2021.

Lucrările realizate prin diferite tehnici (pictură, colaj, fotografie, artă textilă, design vestimentar) au la bază reprezentarea simbolistică a senectuții, pornind de la poveștile de viață ale seniorilor documentate de tinerii artiști din programele Fundației.

Integrând concepte și simboluri, lucrările pun în evidență experiențele, trăirile, amintirile vârstnicilor, amprenta timpului și a călătoriei prin viață asupra acestora.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.