Locuitorii Sectorului 4 își vor putea bloca locurile de parcare!

Sursa foto: Mircea Apostolescu/ arhiva

Conform unui anunț de participare de pe portalul electronic de achiziții publice, SICAP, Primăria Sectorului 4 intenționează să achiziționeze blocatoare de parcare cu montaj şi punere în funcţiune incluse.

Este vorba despre atribuirea unui acord-cadru pe o perioadă de trei ani, cu o valoare estimată de 31,5 milioane lei.

„Obiectul achiziţiei constă în semnarea unui acord-cadru, cu o durată de trei ani de la data intrării în vigoare a acordului-cadru, care să stabilească termenii, condiţiile, precum şi cadrul legal, financiar, tehnic şi administrativ pentru atribuirea contractelor subsecvente, în vederea asigurării de către ofertanţi, în condiţii de siguranţă, operativitate şi eficienţă financiară, a furnizării de blocatoare de parcare cu montaj şi punere în funcţiune incluse”, conform anunţului.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, Violeta Boerescu, spune că va fi achiziționată  o cantitate maximă de 110.000 de blocatoare, dintre care 100.000 blocatoare automate şi 10.000 blocatoare manuale. Dispozitivele vor fi achiziționate numai în funcție de numărul cererilor venite din partea beneficiarilor care plătesc abonamente pentru locurile de parcare.

„Cei care au, în acest moment, un abonament pentru un loc de parcare în Sectorul 4, pentru a avea siguranța că acel loc de parcare este liber, în momentul în care vor să își parcheze mașina pe locul respectiv, pot face o solicitare către Direcția de Mobilitate Urbană Sector 4. Și, în funcție de numărul acestor solicitări, Primăria Sectorului 4 va fi pregătită să achiziționeze un număr de blocatoare conform acestui număr de solicitări”, a declarat Boerescu pentru București FM.

Aceștia se pot adresa Direcției de Mobilitate Urbană din cadrul primăriei.

Blicatoarele vor mai fi instalate și în parcările publice administrate de către Primăria Sectorului 4, cum sunt cele din apropierea unor instituții publice, a școlilor, spitalelor etc.

Blocatoarele automate vor putea fi comandate electric, cu o telecomandă, de la o distanță de 30 de metri în linie dreaptă. Ele vor putea fi acționate inclusiv de pe smartphone, putând fi adaptate pentru a fi comandate prin Bluetooth sau wi-fi, prin aplicații mobile, mai explică Violeta Boerescu.

În vederea evaluării, componenta financiară va reprezenta 90%, iar perioada de garanţie acordată produsului – 10%.

Operatorii economici trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au furnizat produse similare (blocatoare parcare, bariere, parcometre etc) în valoare cumulată de minimum 2.610.000 lei fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 mai, conform anunțului de pe SICAP.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.