UPDATE: Starea de alertă se prelungește în România!

Foto: Guvernul Romaniei/Facebook

UPDATE: Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă o lună, începând cu data de 13 mai, a anunţat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, principalele noutăți sunt: permiterea circulaţiei persoanelor în data 13 mai 2021, între orele 2-5 dimineaţa, pentru Ramadan și eliminarea restricţiei legate de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni.

Raed Arafat a declarat și că este luată în calcul participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca evenimente test sau pilot. Măsura vizează persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore.

Șeful DSU a făcut referire şi la cinematografe, concerte și teatre, cu participarea publicului peste 50%, doar ca evenimente test sau pilot.

—————————————————————————————————-
Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile începând cu data de 13 mai.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vor fi scoase unele restricții care nu mai au sens, cum ar fi cele pentru schi.

„Da, prelungim starea de alertă. Sunt unele măsuri care nu îşi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul, vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Aveam nişte restricţii pe care le-am introdus acum două luni de zile, acelea nu vor mai exista că nu au sens în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă va fi eliminată obligația de a purta masca în spațiile deschise, premierul a spus că se va lua o decizie doar la recomandarea specialiștilor.

Hotatârea prin care se prelungește starea de alertă va fi adoptată în ședința de Guvern care este în desfășurare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.