Primăria Capitalei a semnat contractul pentru 100 de tramvaie noi!

Sursa foto: Adriana Baciu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, astăzi, că a semnat contractul pentru 100 de tramvaie noi cu Astra Vagoane Arad. Valoarea contractului este de circa 200 de milioane de euro, bani din fonduri europene.

Primul tramvai va sosi, însă, la București, abia în august 2022. Apoi, vor fi livrate câte patru tramvaie pe lună, a precizat Nicușor Dan.

Tramvaiele noi vor avea 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble.

Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei.

Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele. În licitație, Astra Vagoane a fost asociată cu CRRC.

Din păcate, însă, anul acesta nu vor exista fonduri pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor. Este vorba despre cel puțin 50 de kilometri de linie de tramvai de pe artere precum Calea Călărașilor, Bulevardul Basarabia sau Bulevardul Ion Mihalache.

Modernizarea unui singur kilometru costă aproximativ 7 milioane de euro, au declarat surse din cadrul Primăriei Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.