Sondaj: 45% dintre români, după pandemie, intenționează să-și schimbe jobul!

Primul lucru pe care îl vor face 45% dintre români, după pandemie, va fi să îşi schimbe locul de muncă, iar cea mai mare încredere în şansele de a găsi un post disponibil o au IT-iştii, specialiştii şi muncitorii calificaţi.

Concluzia reiese dintr-un sondaj întocmit de platforma de recrutare online eJobs România, citat de Agerpres, și care mai arată că 14,5% dintre respondenţi nu au în plan să facă vreo schimbare, 11% vor să urmeze un proces de reconversie profesională, iar 9% au de gând să plece din ţară.

De asemenea, 6,5% din cei chestionaţi spun că vor să-şi deschidă un business odată ce economia îşi va reveni, în timp ce 5% se gândesc să solicite o mărire salarială.

În acest context, peste jumătate dintre români (52%) sunt de părere că acum este cel mai bun moment pentru a se angaja sau a-şi schimba locul de muncă, în timp ce 20% cred că, în această vară, va fi ocazia potrivită pentru o astfel de schimbare, 12% cred că din toamnă, iar 10% estimează că abia din 2022 piaţa muncii îşi va reveni.

Principalul motiv, pentru 31% dintre respondenţi este un salariu mai mare, în timp ce 17% ar pleca pentru oportunităţi mai bune de creştere, 12% s-ar muta într-o companie mai stabilă, 11% ar opta pentru un alt domeniu de activitate, 6,1% ar pleca în altă ţară şi tot atât de mulţi şi-ar da demisia pentru un pachet mai bun de beneficii extra-salariale.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada aprilie – mai 2021, pe un eşantion de 700 de respondenţi. În prezent, pe platforma eJobs sunt disponible peste 28.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.