Grecia și-a redeschis turismul!

Foto: Alina Bogoi

În Grecia începe sezonul estival, astfel că, de astăzi, au fost ridicate anumite restricții. Cu toate acestea, intrarea în țară se face doar în anumite condiții.

Cei care vor să meargă în Grecia trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul elen. Excepție fac minorii care au până în 5 ani.

Pentru intrarea în țară, se acceptă, de asemenea, prezentarea unei dovezi care atestă efectuarea unui vaccin anti-COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la data efectuării rapelului sau o adeverință oficială care atestă vindecarea de COVID-19. Documentul care atestă efectuarea vaccinului trebuie să fie redactat în limba engleză.

Totodată, rămâne în vigoare măsura efectuării de către autorități în mod aleatoriu a unor teste rapide la punctele de trecere a frontierei.

Și masca de protecție rămâne obligatorie în toate spațiile publice și mijloacele de transport în comun, iar pentru transporturile cu feribotul sau avionul, la ambarcare, trebuie prezentat documentul care atestă imunizarea călătorului.

Pe de altă parte, de astăzi se permit deplasările între regiuni și se suspendă obligativitatea de a trimite SMS pentru a ieși din casă.

De asemenea, intrarea în magazine se face liber, dar cu condiția de a se respecta limitarea de un client pentru fiecare 25 de metri pătrați.

De astăzi, s-au scurtat și restricțiile de circulație pe timp de noapte. Acum, plimbările sunt interzise între orele 24:30 și 5:00, ceea ce permite prelungirea programului pentr restaurante și baruri. Acestea vor fi deschise pâna la 24:15.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.