Bucureşti – oraşul în care oamenii uită cel mai des obiecte în Uber!

Foto: Adriana Baciu

Bucureştiul este oraşul din România în care oamenii tind să uite obiecte cel mai des în Uber, fiind pe locul 4 în Europa, cele mai frecvente obiecte uitate fiind telefonul, camera foto sau cheile, arată Enciclopedia anuală a lucrurilor uitate şi găsite în Uber.

Alte obiecte uitate frecvent sunt căşti, genţi, ochelari, portofele, poşete, haine, laptop, sticlă de apă/termos şi bani.

Utilizatorii din România uită obiecte cel mai des în zilele de joi şi vineri, în general după-amiaza.

„De cele mai multe ori, utilizatorii uită portofele sau poşete în zilele de luni. Hainele sunt uitate cel mai des în zilele de marţi. Miercurea, oamenii tind să-şi uite căştile sau boxele audio. Ochelarii sunt uitaţi cel mai des joia. În zilele de vineri, utilizatorii îşi uită cărţile de identitate sau permisele auto. Duminica, obiectele cele mai uitate sunt telefoanele sau camerele”, arată datele din Enciclopedia citată, aflată la a cincea ediţie.

Enciclopedia prezintă şi oraşele cu cei mai mulţi uituci, în top cinci fiind Londra, Kiev, Varşovia, Bucureşti şi Lisabona.

Cel mai simplu mod de a recupera un obiect pierdut este de a-l suna pe şofer sau utilizatorul se poate conecta la contul său Uber de pe un computer.

„Odată conectat, iată ce trebuie să faci:

  • accesează „Călătoriile mele”, apoi selectează călătoria în care ai uitat obiectul;
  • selectează „Am pierdut un articol”;
  • apăsă pe „Contactează şoferul în legătură cu un obiect pierdut”;
  • derulează în jos şi introdu numărul de telefon la care doreşti să fii contactat.
  • Apasă butonul Trimite;
  • dacă ai pierdut telefonul personal, introdu numărul de telefon al unui prieten (poţi face acest lucru conectându-te la contul tău de pe un computer sau utilizând telefonul unui prieten);
  • telefonul tău va suna şi vei fi conectat direct cu numărul de mobil al şoferului;
  • dacă şoferul tău răspunde şi confirmă că obiectul declarat pierdut a fost găsit, stabileşte de comun acord o dată şi un loc de întâlnire pentru a intra în posesia obiectului;
  • dacă şoferul nu răspunde, lasă-i un mesaj vocal cu descrierea detaliată a obiectul pierdut, alături de cea mai bună modalitatea de a te contacta”, arată compania de ride-sharing.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.