Franţa şi Austria au început să revină la normalitate!

Cele două țări au început să revină de astăzi la normalitate după ce au fost anulate mai multe restricţii anti-COVID-19 ce au fost impuse în contextul pandemiei.

Potrivit DPA și citată de Agerpres, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat recent despre aceste schimbări că, începând cu 19 mai, trebuie să fie redescoperit modul francez de viaţă, în timp ce Sebastian Kurz, cancelarul austriac, a descris acţiunile ţării sale drept „punctul de plecare pentru revenirea la normal”.

Terasele faimoaselor restaurante şi cafenele franceze pot să primească din nou clienţi, însă cu restricţii privind numărul acestora. Măsura este valabilă și în cazul magazinelor neesenţiale, obiectivelor culturale şi sălilor de cinema.

O libertate mai mare de deplasare este de asemenea permisă, în condiţiile în care interdicţia de circulaţie începe acum în Franţa la orele 21:00 şi nu la 19:00.

În Austria, barurile, hotelurile, teatrele, sălile de cinema, muzeele şi sălile de sport vor putea să primească clienţi. Multe dintre magazinele neesenţiale au fost redeschise în Austria începând din februarie.

Însă, pentru a putea redeschide, patronii trebuie să facă dovada că angajaţii sunt vaccinaţi, au fost testaţi negativ sau au trecut deja prin contaminarea cu noul coronavirus. De asemenea, există în continuare restricţii în ceea ce priveşte capacitatea şi numărul de persoane care se pot aduna.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.