S-a deschis un nou centru de vaccinare drive-thru în parcarea Metro Berceni!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Începând de astăzi, în parcarea Metro Berceni, funcționează un nou centru de vaccinare drive-thru. Aici au fost amenajate 2 fluxuri de vaccinare, care vor fi deschise 7 zile din 7, in intervalul orar 08:00 – 20:00.

Capacitate de vaccinare este de peste 200 de persoane in fiecare zi, în cele 2 puncte de vaccinare.

În total 6.000 de persoane se pot imuniza, în fiecare lună. Serul administrat va fi cel de la Pfizer.

În cadrul centrului de vaccinare drive-thru acționează 5 medici, 10 asistenți medicali și 5 registratori vor lucra, în ture.

Procedura care se va aplica în acest centru de vaccinare amenajat în parcarea de la METRO Berceni, începe în zona de TRIAJ, unde persoanele ce vor să se vaccineze vor fi identificate de către registratori și vor primi formularele pentru a le completa în mașină.

Ulterior, tot cu mașina, se vor deplasa către punctul de vaccinare, unde li se va administra serul, fără să coboare din mașină.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

După vaccinare, persoanele imunizate se vor îndrepta către o zonă de post vaccinare, în care vor staționa, timp de 15 minute și unde vor primi adeverința de vaccinare. Vaccinarea se face fără programare prealabilă.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a inaugurat centrul împreună cu profesor doctor Alexandru Rafila. Reprezentantul României la OMS spune că numai prin creșterea ratei de vaccinare ne putem întoarce la normalitate, în siguranță.

Edilul Sectorului 4 a făcut apel atât la locuitorii Sectorului 4, cât și la cei din comunele și orașele apropiate din județul Ilfov, să vină să se imunizeze la acest nou centru drive-thru.

Tot astăzi, a fost deschis și primul centru de vaccinare cu vaccinul Jhonson&Jhonson, pe Șoseaua Olteniței, în apropierea Orășelului Copiilor, în incinta clădirii de birouri City Mall. Aici se poate face imunizarea cu o singură doză de vaccin.

Centrul de pe Șoseaua Olteniței este primul din București care primește vaccinul Johnson&Johnson.

Pentru administrarea acestuia, a fost deschis un punct de vaccinare (1 medic, 2 asistente si un registrator medical) în cadrul Centrului de la City Office, fostul mall de la Eroii Revoluției, unde se vor putea vaccina aproximativ 100 de persoane pe zi.

Cei care aleg să se vaccineze cu acest ser trebuie să aibă minimum 18 ani, iar aceștia nu au nevoie de programare.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În total, în Sectorul 4 funcționează 8 centre de vaccinare, amplasate în 4 locații, în care se administrează 3 din cele 4 vaccinuri autorizate în UE – Pfizer, AatraZeneca și Johnson&Johnson:

  • Grand Arena – 2 centre: unul de Pfizer (4 fluxuri), unul de AstraZeneca (6 fluxuri);
  • Palatul Copiilor – 3 centre de Pfizer, deschise la date diferite: unul cu 7 fluxuri, unul cu 2 fluxuri și unul cu 4 fluxuri;
  • City Office – un centru care deține 6 fluxuri de Pfizer și unul pt Johnson&Johnson;
  • Metro Berceni – un centru cu 2 fluxuri de Pfizer.

În total, în aceste centre, sunt 32 de puncte de vaccinare:

  • 25 de puncte cu vaccin Pfizer.
  • 6 puncte cu vaccin AstraZeneca.
  • 1 puncte de Johnson&Johnson

În total, 40 de medici, 90 de asistente, 40 de registratori lucrează în aceste centre de vaccinare, care sunt deschise 7 zile din 7, in intervalul orar 08:00 – 20:00.

Vaccinarea în centrele din Sectorul 4 a început pe data de 15 februarie.

În total, 110.000 de persoane s-au vaccinat cu Pfizer, în centrele din Sectorul 4, începând cu 15 februarie:

  • 65.000 de persoane, cele mai multe, la Palatul Copiilor.
  • 25.000 de persoane la centrul de la City Office.
  • 20.000 de persoane la centrul din Grand Arena.
  • Alte 30.000 de persoane s-au vaccinat cu AstraZeneca.

Media este de 2.500 de vaccinări pe zi. Nu s-au înregistrat reacții adverse grave în centrele din Sectorul 4.

S-au vaccinat foarte mulți minori cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani cu vaccinul Pfizer, dar și cel mai vârstnic bărbat din București, Zoea Baltag, în vârstă de 104 ani.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În prezent, în centrele din Sectorul 4, vaccinarea se face atât cu programare cât și la liber, în funcție de capacitatea centrului și de dozele disponibile.

Pentru vaccinul Astra Zeneca, media vaccinărilor la prima doză a scăzut mult în ultima perioadă. În prezent, media este de 25 de persoane/zi față de 300, media primelor zile, atunci când s-a deschis centrul.

Începând cu săptămâna trecută, în centrul de vaccinare de la Grand Arena se administrează majoritatea rapelurilor cu AstraZeneca.

Grand Arena și Circul Metropolitan (Sectorul 2) sunt singurele centre de vaccinare cu AstraZeneca rămase deschise în Capitală, după ce autoritățile au decis să desființeze marea lor majoritate și să le transforme în centre de vaccinare Pfizer.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.