Stadioanele vor fi deschise în procent de doar 25% pentru suporterii vaccinaţi sau testaţi negativ

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă, că arenele sportive vor fi deschise de joi în procent de 25%, numai spectatorilor vaccinaţi sau pentru cei testaţi negativ la coronavirus.

Novak a explicat că pentru competiţiile în aer liber, organizatorii nu vor trebui să trimită solicitări scrise către MTS şi Ministerul Sănătăţii. Această condiţie se va aplica însă organizatorilor care doresc să permită accesul spectatorilor la competiţii în săli de sport.

,,Azi, 19 mai, e o zi în care anunţăm că 25% din capacitatea arenelor va fi liber pentru intrarea spectatorilor fără birocraţie. Adică organizatorii trebuie să respecte acele proceduri şi reglementări, dar fără să mai trimită cereri către MTS, iar noi către Ministerul Sănătăţii. Pentru a intra mai mult de 25% avem nevoie de aceste solicitări din partea organizatorilor către noi. Fanii trebuie să fie vaccinaţi, adică să fi trecut 10 zile de la vaccinare, sau să aibă test PCR de 72 de ore sau test antigen de 24 ore. Testele rapide se pot face şi la stadion” a mai spus Novak.

Şeful sportului din România,a mai precizat de asemenea,că ordinul comun al Ministrul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, prevede şi eliminarea condiţiei testării sportivilor care sunt vaccinaţi anti-covid.

Prezent la conferinţa de presă, subsecretarul de stat în cadrul MTS, Cristian Ghiţă, a explicat că spectatorii care au avut virusul vor putea intra pe arenele sportive doar dacă sunt vaccinaţi sau testaţi: ,,Spectatorii care au trecut prin boală vor efectua teste. Singurele condiţii pentru a intra pe stadion sunt vaccinarea sau testarea”

Întrebat dacă finala Cupei României de sâmbătă va fi primul meci cu spectatori, Ghiţă a răspuns: ,,Din momentul în care se publică în Monitorul Oficial acest ordin, şi e o chestiune de ore, orice meci se poate organiza cu spectatori în noile condiţii. În funcţie de cât de bine se vor mişca organizatorii. Dar e rezonabil să credem că finala Cupei României va fi unul dintre primele meciuri cu fani, dacă nu chiar primul”.

Organizatorul evenimentului sportiv are obligaţia de a marca în mod corespunzător spaţiile unde spectatorii se pot aşeza, astfel încât să se poată respecta o distanţă minimă de 1,5 metri între oricare două persoane. Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.

În cazul tribunelor, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligaţia de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitaţi să părăsească incinta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.