Anişoara Cuşmir-Stanciu este noua şefă a atletismului românesc

Fosta campioană olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu, a fost aleasă azi în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. În turul doi de scrutin, ea a reuşit să-l învingă pe preşedintele în exerciţiu Florin Florea, cu 131 voturi la 85.

La alegerile organizate în cadrul Romexpo, care au durat peste 8 ore şi jumătate, au candidat pentru funcţia de preşedinte al FRA fosta campioana olimpică la maraton Constantina Diţă, campioana olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu, preşedintele în exerciţiu Florin Florea şi fostul preşedinte al instituţiei, Sorin Matei.

În primul tur de scrutin Anişoara Cuşmir a obţinut 74 de voturi, Florin Florea 64, Sorin Matei 54 şi Constantina Diţă 41.

În vârstă de 58 de ani, Anişoara Cuşmir-Stanciu este campioană olimpică la săritura în lungime la Los Angeles în 1984 şi mai deţine în palmares titlurile de vicecampioană mondială şi europeană.

Maestru emerit al sportului, Anişoara Cuşmir-Stanciu a primit Ordinul Naţional pentru Merit în grad de ofiţer în anul 2000. Ea a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua şi a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.