Bucureștenii din Sectoarele 4 și 5, în continuare fără apă caldă!

Aproximativ 2.000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă din cauza parametrilor insuficienți pentru furnizarea agentului termic.
Pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica, adresele blocurilor se întind pe nu mai puțin de 16 pagini și se estimează că punerea in funcțiune se va face astăzi la ora 24.00.
Cele mai multe blocuri afectate sunt in sectoarele 4 si 5 ale Capitalei.
Compania Municipală Termoenergetica informează că, în sectorul 5 sunt două avarii în zona Libertății – Calea 13 Septembrie, iar în sectorul 6, pe strada Preciziei, se înlocuiește o conductă de alimentare cu agent termic.
Problemele cu apa caldă au început în București acum mai bine de două săptămâni, odată cu finalizarea sezonului de încălzire, când Electrocentrale București (ELCEN) a oprit două dintre cele patru electrocentrale (CET-uri).
Din păcate, departe de a se rezolva, problema pare să se amplifice. Surse din interiorul ELCEN spun că unul dintre cele două CET-uri funcționale are o problemă la sistemul de pompare a agentului termic în rețeaua de termoficare.
În context, trebuie menționat faptul că, inițial, sistemul de termoficare bucureștean fusese proiectat să funcționeze cu șase (6) CET-uri mari, dispuse de jur împrejurul orașului, plus două de dimensiuni mai reduse. Acest sistem asigura, în primul rând, curentul electric și aburul tehnologic pentru marile platforme industriale din Capitală, iar, în secundar, energia electrică și termică pentru cartierele de locuit.
După 1990, două dintre cele șase CET-uri principale, Pipera și Titan, au dispărut, sistemul de termoficare rămânând profund dezechilibrat din punctul de vedere al imput – urilor de agent termic în rețea. Așa se face, că adesea apar probleme cu căldura și apă caldă, mai ales pe partea de nord-est, unde agentul termic trebuie adus pe zeci de kilometri de conducte din sudul și vestul Bucureștiului.
În același context, mai trebuie menționat și faptul că CET-urile ELCEN sunt dotate cu o tehnologie performantă, la nivelul anilor 1960, producând energie electrică și termică prin arderea gazului metan, cu un randament de 50% și cu un mare grad de poluare atmosferică.
Atât premierii Ludovic Orban și Florin Câțu, cât și ministrul energiei și Primarul general al Capitalei au promis retehnologizarea ELCEN și reabilitarea rețelei de termoficare.
Cu aproape o săptămână în urmă, vinerea trecută, primarul general vorbea despre probleme punctuale în sistemul de termoficare și promitea că acestea se vor remedia în câteva zile.
Vinerea trecută promitea că se rezolvă problemele în câteva zile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.