Luna iunie vine cu vreme mai rece decât normalul perioadei!

Foto: ploiesti1tv.ro

Temperaturile vor fi mai scăzute decât valorile normale specifice lunii iunie, anunță meteorologii care au anunțat prognoza meteo până în 28 iunie. În trei din următoarele patru săptămâni, vom avea ploi abundente şi intensificări ale vântului, în multe zone ale țării.

În săptămâna 31 mai – 7 iunie – temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale, în toată țara. Vremea va fi mai rece în est. Va ploua abundent în estul și sud-estul teritoriului. Ploile vor fi mai puține în regiunile intracarpatice, iar în restul țării vor apropiate de normal.

În săptămâna 7 iunie – 14 iunie – temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în toată ţara. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și în cele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 14 iunie – 21 iunie – vremea va fi mai rece în toate regiunile, dar mai ales în cele estice. Ploile vor fi abundente în regiunile centrale și nordvestice, iar în restul țării, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 21 iunie – 28 iunie – mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.