Dezvoltare durabilă și păstrarea naturii!

Un mediu prietenos ne face viața mai frumoasă. Și poate mai lungă. Respirăm aer curat, nu călcăm în gunoaie și păstrăm ce ni s-a dat.
Asta ar trebui să fie gândirea dacă vrem să nu ne automutilăm.
Pădurile României sunt din ce în ce mai puține, în detrimentul nostru.
Iar gunoaiele României sunt din ce în ce mai multe.

„Adoptă un copac!” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România.
Pădurile noi, altfel nu ar exista.
Se concentrează pe locuri din zona rurală, cu deficit de pădure.
Se cresc, cu precădere perdele forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile, spune Teia Ciulacu de la asociația „Viitor Plus”

„Copacii sunt nemuritori; pot trăi sute de ani…în America este un copac care are 5 mii de ani. E important să realizăm importanta arborilor în viața noastră și ce putem să facem să le creștem numărul. Noi ne ocupăm să creștem suprafața împădurită din sudul României; avem terenuri care suferă de secetă, deșertificate… și ne ocupăm de îngrijirea pe termen lung. Ne asigurăm că acei copaci au proprietari; facem asta în special pe terenurile primăriilor. Să adopți un puiet înseamnă 10 lei, donație”.

Proiecte pentru mediu și protejarea lui vedem, zilnic, la televizor.
Oameni importanți care ne spun că „trebuie să…”
Cei care pare că îl protejează, intră-adevăr, nu apar la televizor deși sunt mulți.
„Aceste păduri ale noastre sunt exclusiv din bani privați și donații. Avem multe cereri de voluntariat. Este o activitate foarte iubită de toată lumea. Simți că faci ceva cu folos, lasă efecte pozitive pe termen lung. Sunt foarte multe proiecte și cu greu le facem față: împăduriri, reciclare, antreprenoriat, cultură prin mediu…”.

Frumusețile României se dărâmă. La propriu!
Cascada Bigar s-a frânt.
Asociația are pe site-ul ei o petiție pentru autorități.
Cere să fie salvată mai ales că s-a implicat în păstrarea ei.
„Cascada Bigar este un proiec de suflet. Acolo nu era nimic amenajat. Am reușit să stăm de vorba cu autoritătile să strângem bani și să construim pasarela. Au fost 3 ani de muncă groaznici, cu birocrație… Ea se poate reface însă autoritățile nu ne-au răspuns ce vor să facă. Experții spun că sunt câteva etape de parcurs, însă se pune întrebarea dacă vrem să facem asta. Ar fi păcat să pierdem acest simbol. Poate ar trebui să ne pese de oamenii locului. Turismul ajută să protejăm natura”.

Un mediu bun și frumos se ține cu educație.
Educația vine de acasă sau, dacă nu o avem, ne-o fac alții.
„Doză de optimism o avem de la tinerii că care lucrăm de ani d zile. Pădurile apar dacă oamenii se implică. Totul placă de la educație. Am invesit în acest domeniu, am dat profesorilor materiale gratuit, am făcut concursuri; ECO Provocarea. Harta reciclării (hartareciclarii.ro) – tipuri de materiale depre reciclare, salvarea resurselor. Dacă avem materiale reciclabile avem unde să le ducem. Acolo putem să actualizăm informațiile despre aceste puncte de colectare în timp real. Din fericire numărul lor crește. Partea educațională merge și la efectelor schimbărilor climatice.”
Adoptăm un copac sau întreaga natură și trăim frumos!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.