VIDEO: Diana Cavallioti și Irina Rădulescu (nominalizate la Premiile GOPO 2021) – „Am câștigat amândouă, pentru că ați văzut filmele.”

Despre film, teatru și Premiile Gopo 2021 au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Diana Cavallioti și Irina Rădulescu, nominalizate la Premiile Gopo 2021, la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal” – Diana Cavallioti („5 minute„”) și Irina Rădulescu („Urma”), invitate în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

Legat de perioada de pandemie, Irina Rădulescu spune: „Am trecut nesperat de bine. Mi-am ocupat timpul cu lucruri plăcute. Mi-am făcut meseria online. Timpul trece repede. El trece oricum, important este să ți-l ocupi.”

Diana Cavallioti adaugă: „În perioada asta am fost chiar foarte ocupată. Nu am avut timp să respir. Au trecut zilele extraordinar de repede. Cu 2 câini, un copil și un soț e … vacarm. Din punctul de vedere al meseriei, ne-am adaptat și am făcut fix ce puteam să facem. Acum, normalitatea asta pare că ne face bine.”

În ceea ce privește nominalizările, cele două actrițe consideră că: „Practic am câștigat amândouă, pentru că ați văzut filmele.”

Dacă vrei să afli subiectele filmelor și rolurile lor, ce spun despre concurența Ivanei Mladenovici, ce aleg între teatru și film, în ce proiecte mai sunt implicate cele două actrițe, vezi VIDEO.

„Am încercat ceva nou. E genul de personaj pe care nu prea îl vezi pe marele ecran. M-am bucurat că am ajuns să fac ce cred eu, un soi de oglindă pentru ce cred eu că vedem zile astea la tv”, spune Diana Cavallioti despre personajul său din „5 minute”.

Irina Rădulescu punctează referitor la personajul ei din „Urma”: „Îmi place să fac oamenii fericiți. Aici, personajul Ana, cu lupta ei – vrea să îl facă fericit pe fratele ei. Dar, de fapt, când te joci cu viața, viața ți-o plătește.”

Dincolo de nominalizare, cele două actrițe își doresc ca oamenii să rămână cu ceva în urma vizionării producțiilor. Irinei i-ar plăcea „ca oamenii să rămână cu o emoție. Chiar dacă nedefinită. Acesta ar fi cel mai mare câștig.”

Diana își dorește ca oamenii „să rămână cu dorința de a mai merge la un film românesc.”

Legat de contextul actual al cinematografiei și al teatrului, Diana Cavallioti spune: „E mult mai multă lume care se bate pe foarte puține locuri în seriale decât în trecut. Nu m-am lovit de chestia cu generațiile, dar o aud și o citesc în interviuri și mă doare, pentru că știu ce generație suntem și ce putem.”

Pe de altă parte, Irina Rădulescu afirmă: „Eu m-am învățat să iau lucrurile ca atare. Arta este oglinda societății și nu avem cum să fim o generație atât de solidă ca în trecut, pentru că societatea e foarte degringolată. De aceea, avem ocazii mai puține de a-ți dezvolta și slefui meseria. Dacă nu sunt proiecte și contexte, nu ai unde.”

Premiile GOPO 2021 vor avea loc pe 29 iunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.