METEO: Vremea se încălzește, dar rămâne instabilă!

Marga Tudor

În această noapte, în Capitală, cerul va fi temporar noros şi vor mai fi posibile averse slabe şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 14…15 grade.

Mâine, vremea se va încãlzi uşor, dar va fi în general instabilã.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în medie, se vor înregistra cantitãţi de apã, în intervale scurte de timp de 10…15 l/mp, iar prin acumulare posibil de peste 20…25 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a zilei, când la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade.

Presiunea atmosferică va creste foarte putin, la o valoare mai mica decat cea normala.

Mâine, în țară, vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a teritoriului.

În jumãtatea de est a ţãrii şi la munte vor fi în continuare perioade cu manifestãri de instabilitate atmosfericã accentuatã: averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii.

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantitãţi de apã, local, de 25…30 l/mp şi pe spaţii mici 35…50 l/mp, iar prin acumulare se vor depãşi 70 l/mp.

În restul ţãrii cerul va fi varibil, iar înnorãri, averse şi descãrcãri electrice vor fi pe suprafeţe mici; vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral şi 31 de grade în Oltenia.

Presiunea atmosferică va crește, dar nu va reveni la normalul baric.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.