Un feribot zburător electric va transporta pasageri între Franţa şi Regatul Unit din 2028

Brittany Ferries şi start-up-ul american Regent vor colabora la dezvoltarea unui nou mijloc de transport între Franţa şi Regatul Unit, 100% electric, numit Seaglider, o combinaţie între hidroglisor şi avion, relatează AFP și citată de Agerpres.

Compania de transport maritim a anunțat semnarea acordului de parteneriat pentru a participa la stabilirea şi dezvoltarea, până în 2028, a Seaglider, care va avea o capacitate de 50 până la 150 de pasageri.

Principiul Seaglider combină manevrabilitatea feriboturilor cu eficacitatea aeriană a hidroglisorului şi viteza avioanelor. Aceste dispozitive, dotate cu aripi şi elice, vor putea atinge la 290 de kilometri la oră și astfel traversarea între Cherbourg şi Portsmouth, în sudul Angliei, ar putea fi realizată în doar 40 de minute.

Seaglider se va deplasa la câţiva metri deasupra suprafeţei apei pentru a profita de efectul de sol, concept aerodinamic ce permite creşterea portanţei prin comprimarea unei mase de aer sub aripi. Energia necesară va fi furnizata de baterii electrice reîncărcate pe chei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.