Cristian Moldovan (Antrenor Lotul Național de Gimnastică Feminină): ”Noile generații nu sunt dispuse să își acorde timp”

Despre participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokio, despre gimnastica feminină și dificultățile cu care se confruntă au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Cristian Moldovan, antrenorul Lotulului Național de Gimnastică Feminină, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Ne pregătim de prima competiție pe echipe a acestui an. Vom pleca joi în Belgia, la o competiție de pregătire pentru Jocurile Olimpice care vor avea loc în luna iulie. Din lot fac parte Larisa Iordache, Maria Volbură, Maria Duță și Ioana Dănciulescu”, spune Cristian Moldovan.

Dacă vrei să afli pe cine consideră ca fiind adversari de temut la Jocurile Olimpice, ce spune despre viitorul României în gimnastică, vezi VIDEO.

”Fetele sunt pregătite. Au emoții. Va urma, după competiția din Belgia, o perioadă de două săptămâni de izolare la Izvorani, pentru că acestea sunt condițiile de participare la Jocurile Olimpice. Pe 16 iulie plecăm spre Tokio. Sperăm să facem o figură frumoasă la Tokio”, explică antrenorul Lotului.

”Cea mai mare problemă a fost lipsa competițiilor și condițiile foarte stricte de participare. O groază de teste PCR, trebuie să stai închis în hotel, nu ai voie să ieși, să te plimbi, să te relaxezi. E o perioadă complicată, care se răsfrânge și asupra psihicului sportivilor. La Tokio participă Larisa Iordache și Maria Volbură. Avem șanse la medalii. Larisa la bârnă și la individual-compus”, punctează Cristian Moldovan.

”S-au schimbat generațiile. Toți părinții vor rezultate cât mai repede. Lucrul acesta în gimnastică nu se poate. Aici muncești între 6 și 8 ani ca să ajungi să participi la o competiție precum un Campionat European. Noile generații nu sunt dispuse să își acorde timp și atunci migrează către dansuri, către alte sporturi cu rezultate mult mai rapide. În gimnastică trebuie să investești mult timp. Din păcate, nu s-au mai făcut investiții nici în infrastructură de mult timp”, afirmă antrenorul Lotului Național de Gimnastică Feminină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.