Amenajarea zonei pietonale din faţa Gării de Nord – proiect

Sursa foto: facebook.com/GaraDeNordBucharest

Pe o perioada de aproximativ trei ani, vor fi derulate lucrări menite să asigure confortul cetăţenilor din Sectorul 1 şi să se evite: apariţia unor avarii la reţelele edilitare, posibile colmatări sau distrugere a căminelor de vizitare aferente reţelei de canalizare, accidente ce se pot produce din cauza stării proaste a carosabilului şi a trotuarelor.

„Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru cooperarea Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Municipiul Bucureşti în vederea finanţării şi realizării în comun a unor proiecte de investiţii ce vizează promovarea mobilităţii urbane şi creşterea gradului de conectivitate pe raza administrativă a Sectorului 1”, prevede proiectul de hotărâre.

Documentul privind cooperarea autorităţii locale cu Ministerul Transporturilor, CFR şi Municipalitate pentru amenajarea zonei pietonale din faţa Gării de Nord şi alte investiţii în această zonă administrativă va fi dezbatut joi, de  Consiliul Local Sector 1.

Conform modelului de protocol de colaborare din proiect, părţile vor coopera pentru: reabilitare Pasaj superior km 6+645 Bucureşti-Roşiori, străpungere strada Nordului cu strada Elena Văcărescu, străpungere strada Parcului cu strada Băiculeşti, prelungire strada Drumul Nisipoasa – Pod Pipera, străpungere Drumul Săbăreni – Centura Bucureşti, Nod Chitila – Închidere inel median, dezvoltarea unui coridor de mobilitate ciclistică de-a lungul liniilor de cale ferată care traversează Sectorul 1, amenajarea zonei pietonale din faţa Complexului Feroviar Gara de Nord.

Părţile convin ca în zece zile de la semnarea protocolului să constituie un grup de lucru alcătuit din reprezentanţi desemnaţi de semnatari.

Autorităţii locale din Sectorul 1 îi revin obligaţii printre care şi identificarea şi/sau asigurarea surselor de finanţare pentru obiectivele de investiţii.

Un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi solicită acordul Consiliului General al Capitalei pentru cooperarea dintre autoritatea locală şi Administraţia Străzilor Bucureşti, în vederea finanţării şi realizării în comun a lucrărilor de interes public local referitoare la modernizarea, reconfigurarea, întreţinerea şi amenajarea/reamenajarea spaţiilor publice situate pe reţeaua stradală din Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.