EURO2020: Anglia, Croația și Cehia s-au calificat în optimi!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Grupa D este prima de la acest Campionat European care trimite sigur 3 echipe în optimile de finală după ce Anglia a învins Cehia cu 1 la 0 iar Croația a depășit Scoția cu 3 la 1!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Anglia a câștigat grupa și va juca pe 29 iunie, tot pe Wembley, împotriva ocupantei locului secund din grupa F, cea din care fac parte Germania, Portugalia, Franța și Ungaria!

Croația câștigă poziția secundă și va juca în optimi pe 28 iunie, la Copenhaga, împotriva ocupantei locului doi din grupa E, cea din care fac parte Spania, Suedia, Slovacia și Polonia.

Cehia a încheiat grupa pe locul 3 și s-a calificat la rândul său în optimile de finală și Își va afla adversara în momentul în care se vor cunoaște toate cele 4 echipe calificate de pe locurile 3.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

În privința întâlnirii Anglia-Cehia, putem rezuma meciul la faptul că Raheem Sterling și-a făcut datoria.
A înscris în minutul 12 singurul gol al întâlnirii, el fiind dealtfel autorul celor două goluri ale Albionului la acest turneu final.

Deși au o cotă extraordinară și un branding pe măsură, vedetele plătite cu multe milioane de lire sterline ale Angliei au jucat în nota obișnuită, adică au învins dar n-au convins.

Cehii n-au reușit să ofere decât o replică mediocră englezilor și s-au mulțumit cu faptul că erau calificați matematic încă de la începutul partidei.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

La Glasgow, în schimb, spectacolul a fost la el acasă!
După ce croații au deschis scorul prin Vlasici (min 17), Mcgregor a egalat pentru scoțieni chiar înainte de pauză (min 42).

În partea a doua a jocului scoțienii au presat, având nevoie de o victorie pentru a menține șanse măcar teoretice la calificare, însă de înscris au reușit tot croații, prin Luka Modric cu un veritabil golazzo (min 62) și Ivan Perisic (min 77).

 

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.