Conferinţă despre dezvoltarea urbană a Bucureştiului

Foto: Olga Stancu

Cea de-a treia ediţie a conferinţei „Focus Bucureşti: dezvoltare urbană, economie, mobilitate” a avut loc, miercuri, la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Evenimentul, organizat de CCIB, si-a propus sa aducă laolaltă reprezentanti ai mediului de afaceri si ai administratiei locale, pentru a clarifica problemele apărute în relatia autorităti – mediu de afaceri si pentru a identifica solutii si bune practici menite să transforme Bucurestiului într-o metropolă modernă a businessului românesc.

De asemenea, au fost abordate teme de interes major pentru comunitatea de afaceri bucureşteană precum: digitalizarea administraţiei şi accesul operatorilor economici la serviciile publice pentru rezolvarea problemelor administrative şi fiscale, Bucureşti Smart City – soluţii si oportunităţi, infrastructura de transport şi mizele economice.

Digitalizarea administrației este vitală pentru dezvoltarea economică pe termen mediu și lung. Din păcate, acum lipsesc atât infrastructura cât și calificarea personalului angajat. In plus, cetățenii capitalei au o foarte scăzută pregătire digitală, majoritatea utilizează internetul doar pentru accesarea rețelelor sociale și foarte putin pentru interes economic.

Abia în momentul în care sunt demarate aceste schimbări la nivelul administrației, mediul de afaceri va putea să acceseze proiectele primăriilor și să propună și ajusteze modalităti de dezvoltare.

De cealaltă parte, primăriile acuză faptul că abia de acum s-au făcut pași către implementarea de softuri de digitalizare in primării, astfel încât interacțiunea dintre funcționarul public și cetatean să fie eliminată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.