Ciprian Ciucu, Primar Sector 6: ”Întrebarea legată de deratizare și dezinsecție trebuie adresată Primăriei Capitalei”

Despre scrisoarea comună a tuturor primăriilor de sectoare, campania de deratizare și dezinsecție și despre preluarea unor artere de către Primăria de sector a aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3.

Legat de Scrisoarea comună, Cirpian Ciucu explică: ”Este vorba despre faptul că, în acest moment, primăriile de sectoare, deși au populație de sute de mii de oameni, nu prea sunt eligibile pe PNNR. Vorbim de primării care gestionează administrații compelexe. Nefiind eligibile, nu pot deconta bani pe diferite proiecte. De ce nu sunt? Pentru că, de foarte multe ori, cei care sunt în administrația centrală nu înțeleg că sectoarele, chiar dacă sunt primării, nu sunt unități administrativ-teritoriale cu subdiviziuni ale Primăriei București. La PPNR sunt trecute UAT-urile. Și atunci noi am făcut această scrisoare cerând ca sectoarele care au primării să fie în mod clar menționate, pentru a putea derula și deconta proiecte. Practic, jumătate din București este neglijat, doar Primăria Capitalei putând acum să depună proiecte. Înainte de a trimite scrisoarea am avut o discuție cu Ministrul Fondurilor Europene și răspunsul a fost pozitiv. Nu văd să fie o problemă. Am avut o reacție bună prin mass-media și din partea domnului Prim-Ministru.”

Dacă vrei să afli ce proiect mare are Primăria Sectorului 6 pentru care e nevoie de fonduri, ce este social exchange, cum se poate face preluarea unor artere de către Primăria de Sector, ce spune despre lucrările neterminate de pe anumite străzi, vezi VIDEO.

Legat de acțiunile de deratizare și dezinsecție, Ciprian Ciucu spune. ”Intră în competența Primăriei București. Primăria de Sector nu poate antama contracte pentru ceva ce nu are în competențe. Această întrebare legată de deratizare și dezinsecție trebuie adresată Primăriei Capitalei. Știu că au demarat campania, nu știu în ce stadiu este.”

Despre asfaltări, Primarul Sectorului 6 punctează: ”Foarte mulți oameni își doresc să le fie asfaltată propria stradă. Cum bugetul e limitat, trebuie să prioritizăm. Asta se face în funcție de criterii obiective precum: câtă populație deservește strada, ce conexiune face cu altă stradă și care este starea ei (cât de proastă este). Facem analiză multicriterială și așa ne planificăm investițiile. Când spui asta, oameni spun ”ah, nu o să intre și strada mea…”. Nu am ce să fac. În afară de a pune criterii obiective, nu am ce face. Dacă am avea resurse nelimitate, am face totul. Ne-am fixat target să facem multe străzi secundare și alei între blocuri.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.