EURO2020: Suedia și Spania s-au calificat în optimi!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Favoritele la calificare din grupa E și-au respectat blazonul și s-au calificat în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2020!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Pe teren propriu Spania a distrus Slovacia, scor final 5 la 0 (autogol Dubravka min 30, Laporte min 45, Sarabia min 56, Ferran Torres min 67 și autogol Kucka min 71).

După două remize în primele două întâlniri de la EURO2020, ibericii au renunțat la varianta de tiki-taka modernizată și au atacat încă din primul minut, scorul fluviu fiind relevant pentru evoluția din teren a celor două echipe.
Pe lângă pasivitatea de neînțeles a slovacilor, Spania a presat constant, a jucat ofensiv ca în vremurile bune și a adus în prim-plan o generație de tineri jucători foarte promițători.

Și în cealaltă întâlnire a grupei s-au înscris cinci goluri însă

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

dramatismul a fost la el acasă pe arena din Saint Petersburg, acolo unde suedezii au deschis scorul încă din minutul 2 prin Forsberg.
Vikingii au continuat să joace bine și au majorat diferența prin același Forsberg (min 59) însă polonezii au arătat că participă și ei la spectacolul fotbalistic de elită al continentului, vedeta Lewandowski reușind la rândul său o dublă în minutele 61 și 84.

Dramatismul a atins punctul maxim în prelungiri, atunci când suedezul Claesson a punctat decisiv pentru 3 la 2 și a calificat Suedia de pe primul loc din grupă.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.