EURO2020: Spectacol și dramatism – Franța, Portugalia și Germania se califică în optimi!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Faza grupelor s-a încheiat superb la Campionatul European de Fotbal 2020.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Atât derby-ul Franța-Portugalia cât și Germania-Ungaria s-au încheiat cu 2 la 2, spectacolul fotbalistic împletindu-se perfect cu dramatismul evoluției scorurilor.

Cristiano Ronaldo și-a demonstrat încă o data valoarea fotbalistică

monumentală, fiind în meciul cu Franța sufletul, motorul și creierul lusitanilor.

Pe lângă cele două goluri marcate din penalty în minutele 31 și 60, CR7 a devenit primul portughez care marchează în toate cele

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

trei meciuri din grupă la un Campionat European, a devenit golgheterul all-time al campionatelor europene și mondiale cu 21 de reușite (7 la Cupa Mondială și 14 la Euro) și a ajuns la 109 goluri înscrise în meciuri internaționale (record la egalitate cu iranianul Ali Daei).

Adversara Portugaliei, campioana mondială în exercițiu Franța, a dovedit că rămâne o favorită clară la titlu, efervescența ofensivă a adversarilor nereușind să „deraieze” selecționata cocoșului galic.
Karim Benzema a reușit la rândul său o dublă (min 45 din penalty și min 47 din pasa lui Pogba), cu care a ținut reprezentativa Hexagonului pe prima poziție a grupei F de la EURO2020.

La Munchen, în cealaltă întâlnire a grupei, Germania promitea să facă spectacol în fața Ungariei, după ce depășise net Portugalia lui

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Cristiano Ronaldo în etapa precedentă.
Numai că vorba aceea, că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, a fost exact descrierea meciului nebun din capitala Bavariei.

După ce au ținut piept Franței, ungurii au jucat execelent și au deschis scorul în minutul 11 prin Szalai.
Germania a presat și până la urmă a egalat prin Kai Havertz în minutul 66 însă thriller-ul nu s-a încheiat aici, pentru că Schafer a readus Ungaria în avantaj după doar două minute, naționala vecinilor noștri reușind „faza perfectă” de după încasarea unui gol…
Au reluat jocul de la mijlocul terenului, au pasat, lansare cu minge lungă pe vârf și, cu puțin noroc dată fiind ieșirea hazardată din poartă a goalkeeper-ului advers, gol.
Și astfel, „favoriții” germani se vedeau conduși din nou, și eliminați astfel, din nou, de la EURO.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Dar așa cum ne-au obișnuit de când ne știm, nu au cedat și au reușit egalarea prin Goretzka în minutul 84.

Derularea acestor ultime două partide ale „grupei morții” de la EURO2020 a făcut clasamentul să evolueze incredibil, Portugalia și Franța oscilând între pozițiile 1 și 3, Germania căzând pe 4 în două rânduri iar Ungaria să fie chiar și lider al grupei pentru câteva minute pentru ca la final să ocupe ultima poziție…

Spectacol, dramatism, fotbal deschis…

Vestea bună pentru noi, pentru suporterii români, este că Franța vine la București să joace în optimile de finală cu Elveția.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.